p. Dražen Volk

 

p. Dražen Volk


Doktor fundamentalne teologije Dražen Volk se rodio u Banja Luci 1974. godine. Obitelj Volk se 1991. preselila u Rijeku. Dražen je u Banja Luci završio osmogodišnju školu te je u istome gradu pohađao dvije godine matematičko-informatičku gimnaziju.


Nastavio je u Rijeci na gimnaziji «Andrija Mohorovičić» gdje je i maturirao. Filozofsko-teološki studij završio je u Riječkoj Teologiji. Za svećenika Riječko-senjske nadbiskupije zaredio ga je nadbiskup metropolit msgr. Anton Tamarut 26. lipnja 1999. Nakon uspostave Gospićko-senjske biskupije Volk je ostao inkardiniran u riječku nadbiskupiju. Nakon mlade mise na župi Zamet, 4.7.1999. bio je župnim pomoćnikom u Ogulinu u župi sv. Križa i potom tajnikom dvojice nadbiskupa, msgr. Tamaruta i msgr. Ivana Devčića. Od 2001. do 2007. boravio je u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima. Od ove jeseni na službi je župnog vikara u župi Uzvišenja sv. Križa u Rijeci i predavač je na Riječkoj teologiji.

 

Svećenik Riječke nadbiskupije Dražen Volk, obranio je doktorsku radnju iz fundamentalne teologije na bogoslovnom fakultetu Papinskoga sveučilišta Gregoriana. Radnju s naslovom «Filozofija simboličkih formi u današnjoj teologiji» izradio je pod vodstvom profesora Elmar-a Salmann-a OSB.

 

Djakonskoredjenje1998-1 Drazen-Volk Drazenmladamisa2 Drazenmladamisa3 Drazenmladamisa4 Drazenmladamisa5 Drazenmladamisa6 Drazenmladamisa7 Drazenmladamisa9 Mladamisa1 Mladamisa2 Mladamisa3 Mladamisa4 Mladamisa99 Mladamisa99plakatdrazenvolk Svecenickoredjenje-Drazena1 Svecenickoredjenje-Drazena1-1 Svecenickoredjenje-Drazena2 Svecenickoredjenje-Drazena2-1