fra Gaudencije Vito Spetić

 

fra Gaudencije Vito Spetić

Fra Gaudencije Vito Spetić, pavlin

Vito Spetić je najstarije dijete u obitelji mame Ksenije, članice župnog zbora, tate Alcea, braće Lovra, Lucije, Marka, Marije i Emanuela. Zaređen je 02.07.2016. U nedjelju 02.10.2016 u svojoj rodnoj župi služio je sekundicij mlade mise, u ime župne zajednice pozdravio ga je Damijan Srdoč, član župnog vijeća, a cvijeće su mu poklonoili najmlađa braća Marija i Emanuel.

Pozdravne riječi na misi:

Dragi Vito Gaudencije!

Od srca te pozdravljam u ime cijele naše župne zajednice, i želim ti izraziti svu našu radost i ponos, jer si ti dvanaesto duhovno zvanje koje je stasalo iz ove župe. Na tebi se ostvaruje obećanje pokojnog patra Marijana Gajšaka, koji je autor ovog kipa, a koje je 1993. dao na samrti tadašnjem župniku patru Izidoru Jedvaju da će u nebu moliti za duhovna zvanja iz naše župe. Nakon toga je krenulo!

Posebno čestitamo i tvojoj obitelji, mami Kseniji, koja redovito nedjeljom pjeva u velikom zboru, tati Alceu, braći i sestrama. Molim ćemo se za tebe, a neka te prati i zagovor svećenika koji su djelovali u župi, a posebno patra Danijela Korace kojeg je gospodin prvog pozvao k sebi! Živio

Slike s mlade mise pogledajte OVDJE.