Spomenica 2012

SPOMENICA ŽUPE ZAMET 2012

 

SVIBANJ 2012

Sudjelovanje na susretu hrvatske katoličke mladeži u SISKU 2012

 

Ured za mlade pri HBK organizirao je Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku 5. i 6. svibnja 2012. godine pod geslom: „U svjetlosti hodimo” (1 Iv 1, 7).

Okupilo se oko 30.000 mladih koji su svjedočili da ima vjere i duha mladeži među hrvatskim katoličkim narodom. Tek u Kristovu svjetlu možemo raspoznati tko smo i koja je naša životna zadaća. “Čuvajmo se privlačnosti lažnog sjaja u blještavilu svjetovne ponude”, poručio je u propovijedi mons. Mijo Gorski, predsjednik Odbora HBK za mlade. Pozvao je mlade da bez straha uđu u brak i osnuju obitelji, ali da se uz Kristovo vodstvo uključe i u politički i kulturni život.

Za idući SHKM 2014. godine izabran je Dubrovnik.

Mladi iz naše župe navečer su krenuli obiteljima u župu Kravarsko, u čijim su domovima ugošćeni.

 

20. Svibnja 2012 Isusovačko hodočašće u Mariju Bistricu

Župni veliki zbor sa zborom župe sv. Jakova iz Opatije (sveukupno 23 pjevača), te ostalim hodočasnicima, sudjelovao je 20. svibnja 2012 na zajedničkom hodočašću isusovaca i isusovačkih suradnika u Mariju Bistricu. Pri tome, pjevači su animirali svečanu sv. Misu, te svi zajedno obavili pobožnost križnog puta

 

20. Svibnja 2012 Krizma u župi

Ove godine je 77 krizmanika, broj uvećan jer su se priključili i učenici OŠ Srdoči.

 

27. Svibnja 2012 – Duhovi – Prva sveta pričest

Ove godine imali smo 66 prvopričesnika, (veći broj prvopričesnika, jer su se priključili i učenici OŠ Srdoči, koji zbog obnove škole privremeno pohađaju zametsku školu).

17. lipnja 2012 KONCERT PJEVAČKOG ZBORA MLADIH JOSIP KAPLAN

Pobjednici natjecanja “Do posljednjeg zbora” na HRT-u, pjevački zbor mladih Josip Kaplan, održao je i ove godine, o župskom blagdanu koncert u našoj župi.
Izveli su pjesme duhovnog karaktera, a uz njih nastupio je i gudački orkestar glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov u Rijeci, pod vodstvom mastra Danijela Trinajstića.
Nakon koncerta, druženje mladih iz župe te mladih pjevača nastavljeno je u župskoj dvorani uz zakusku.

Koncert je snimila ekipa rikatv.net, kojima se srdačno zahvaljujemo!

 

Statistika Župe Zamet za 2012 godinu: