Priprema za prvu svetu ispovijed i pričest

 Moja priprema za prvu svetu ispovijed i pričest

Od drugog mjeseca smo svi krenuli na pripremu za pričest. Svaki put smo sve više i više naučili. Ja sam se svaki put vraćala kući sa sve više znanja. Meni je svaki put bilo lijepo, uživala sam u društvu vjeroučiteljice i svojih prijatelja. Bilo mi je lijepo ali i teško sve naučiti i zapamtiti. Sada je sve to gotovo i žao mi je. Sutra mi je sakrament ispovijedi, a u nedjelju prva pričest. Svaku nedjelju sam išla na Misu. Kad u nedjelju prvi put primim Krista, zahvaljivat ću mu za sve što mi je dao. Sve te subote su u meni promijenile mnogo toga, kao npr.: više se molim, bolja sam prema svojim bližnjima. To mogu zahvaliti svojoj vjeroučiteljici. Pripremali smo se učeći pjesme, molitve, o ispovijedi, grijesima, sakramentima… Jedva čekam nedjelju da primim Krista. Na pričesti ću dati obećanje Kristu da ću slijediti Njega i biti milostiva kao On.
Karolina Marijanović 3d

Od veljače idemo na pripreme za ispovijed i pričest. Vjeroučiteljica nas je puno učila i trudila se da budemo što bolji. Meni je bilo lijepo. Pripreme smo imali subotom kada smo bojali, crtali i pisali. Najljepše mi je bilo pri kraju kada smo vježbali svečani ulaz u crkvu. Slagali smo se od najmanjeg do najvećeg. Ja sam u paru s Igorom Pomazan iz 3b. Ja sam u prvoj klupi. Jedva čekam ispovijed i pričest da primim Tijelo Kristovo. Prije župnog vjeronauka smo se uvijek vani igrali. Učili smo što znači kad kleknemo, sjednemo i stojimo u crkvi, o sakramentima, grijesima, kako se zove u crkvi gdje čitamo, o dijelovima mise, pjesme… Ja se radujem ispovijedi i pričesti.
Filip Malatestinić 3d

S pripremama za prvu svetu pričest počela sam u veljači. Bilo mi je lijepo kad smo probali prvi put ulaz i pjevali pjesme, a bilo mi je teško naučiti kako se ispovijeda. Meni ispovijed znači da kad se kajem da mi Bog oprašta. Naučila sam kako se kaje, kako se ispovijeda, sedam glavnih grijeha itd. Bilo mi je lijepo na pripremama i mislim da će mi na prvoj pričesti biti još bolje.
Klara Jukica 3c

Na pripremama mi je bilo lijepo. Lijepo je bilo upoznavati nove prijatelje. Teškog nije bilo. Naučili smo da je Isus uvijek uz nas i zapamtili smo da treba uvijek vjerovati u Boga. Meni ispovijed znači prvi pravi kontakt  s Bogom, a pričest mi znači kao jedan veliki sretan događaj.
Antonia Horvat 3c

Na pripremama mi je bilo super. Lijepo mi je bilo to što mogu biti sigurna da će sve biti kako treba. Teško je bilo to što ja prinosim dar vina, pa moram zapamtiti kad izlazim. Naučila sam da je to što prinosimo darove na oltar, velika čast. Pričest mi znači jedan lijepi susret s Bogom.
Jelena Malinarić 3c

20 May 2005