PASTORALNE AKTIVNOSTI U ŽUPI

SUSRET MLADIH – namijenjen je srednjoškolcima i studentima za osobnu izgradnju i molitvu. Prolazit ćemo zanimljive teme za osobnu izgradnju u vjeri te zajedno moliti. Svakog Ponedjeljka u 20.30 sati.

MISIONARI – Izrađuju krunice i ostale predmete koje prodaju i na taj način pomažu župnom caritasu i misionarima u svijetu. Priključiti se mog sva djeca koja idu u osnovnu školu; roditelji su također dobro došli da pomognu Zorici Srdoč koja je odgovorna za ovu zajednicu. Djeluju na našoj župi utorkom od 17.00 do 18.00 sati. Možete se javiti Zorici Srdoč na 091 522 4228.

MARIJINA LEGIJA – djeluje već duži niz godina kod nas. Imaju aktivne i molitvene članove. Njihovi susreti su svake srijede u 17.00 sati u prostorijama župne kuće. Svi koji gaje pobožnost prema B. D. Mariji dobrodošli su na molitveni susret. Možete se javiti Ani Vitković na 097 668 0558.

RIBICE – Predškolska priprava za djecu, uzrasta od 5 do 6 godina, u kojoj želimo zajedno sa župljanima osposobljenim za odgoj djece pomoći roditeljima u kršćanskom odgoju njihovih mališana. Vjeronauk za djecu traje nešto više od sat vremena, a dok se djeca druže roditelji mogu za to vrijeme otići na krunicu i svetu misu u crkvu. Četvrtkom u 18.00 sati.

KLANJANJE PRED PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOMsvakog petka u župnoj crkvi od jutarnje svete mise do večernje svete mise izloženo je presveto za molitvu. Cijeli dan možete se doći pomoliti u tišini, u 15.00 sati molimo krunicu Božanskog milosrđa. Ako ste u stanju izdvojiti jedan sat za molitvu javite se u župni ured.

ZKŽ (ZAJEDNICA KRŠĆANSKOG ŽIVOTA) – je zajednica koja se nadahnjuje isusovačkom duhovnošću. Pomažu svećeniku u njegovu radu i organiziraju Duhovne vježbe u svakodnevnici. Susrete imaju petkom po dogovoru. Možete se javiti Damijanu Srdoču na 091 650 3382.

MINISTRANTI – Pomažu svećenicima oko oltara pod svetim misama. Uče se poštivanju liturgijskog prostora i organizaciji liturgijskih slavlja. Najljepši način da djeca uče posvećivati svoj život i služiti župnoj zajednici. Možete se javiti kapelanu p. Šimo Marinović. Susreti subotom u 17.00 sati.

ŽUPNI ZBOR – pjeva i animira nedjeljnu župnu misu u 11 i na ostalim blagdanima kroz godinu. Najvažniji zbor naše župe koji pomaže cijeloj župi da dostojno i svečano proslavi najljepše trenutke kroz godinu. Tokom godine imati će nekoliko intenzivnijih proba, a redovita proba zbora je Srijedom iza večernje svete mise u 19.15 sati. Ako želite pomoći pjevati možete se javiti Damijanu Srdoču na 091 650 3382.

ZBOR MLADIHpjeva i animira nedjeljnu misu za mlade u 18.30 sati, kao i po potrebi na ostalim blagdanima kroz godinu. Svi mladi srednjoškolci i studenti pozvani su da nam se pridruže. Možete se javiti Ani Božić 098 932 9909.

ŽUPNI CARITAS – u župi se dva put godišnje, pred Uskrs i Božić, provodi akcija „Košara Ljubavi“. Kroz vrijeme korizme ispred oltara bit će naša “Košara ljubavi” u kojoj ćete moći ostaviti namirnice dugog roka za potrebite. Aktivni članovi Caritasa pomažu u nabavi potrepština koje nam nedostaju u Caritas-u za potrebite. Župni Caritas redovito pomaže 15-ak obitelji na našoj župi.

ŽUPNA VIJEĆA

ŽUPNO PASTORALNO VIJEĆE – je župnikovo savjetodavno i djelatno tijelo koje proučava, planira, usklađuje, priprema i provjerava izvođenje pastoralnog rada u župi. Neprestano nastoje oko vlastitog posvećenja kroz rad i brigu za dobro naše župske zajednice. Njihova je briga i odgovornost za sudjelovanje i organiziranje pastorala naše župe, te organizacija raznih događanja: župni blagdan, procesije, čišćenje crkve i ostale župne aktivnosti.

ŽUPNO EKONOMSKO VIJEĆE – prema kanonu 537. Zakoknika kanonskog prava ustanovljeno je od župnika kao tijelo sudjelovanja vjernika u upravljanju župnim ekonomskim dobrima. Župno ekonomsko vijeće čine: Ivica Babić, Vjekoslav Čipčić, Alenka Srdoč i Suzana Prokopović