BEN HUR osvojio Porina 2011

Naš BEN HUR, osvojio Porina za najbolji album duhovne glazbe, 2011

 

Agencije pišu:

Biograd na moru, (IKA) – Ovogodišnja, 18. po redu, dodjela diskografske nagrade “Porin” održana je u Biogradu na moru u nedjelju 15. svibnja. U kategoriji duhovne glazbe nominirana su tri albuma, a kao najbolji Porina je osvojio album “Isuse dođi” izvođača skupine Ben Hur (glazbeni producent Olja Dešić, nakladnik Croatia records / Cro sacro / Hrvatski katolički radio). Nagrada je dodijeljena izvođaču i glazbenom producentu. U kategoriji za najbolji album duhovne glazbe, Porin se ove godine dodijelio po jedanaesti put.

U kategoriji za najbolji album božićne glazbe u kojoj se nagrada ove godine dodijelila po četvrti put, Porina je osvojio album “Božićni koncert Lado” (glazbeni producent Boris Ciglenečki, nakladnik Aquaius records). Nagrada je dodijeljena izvođaču i glazbenom producentu.

 

Ben Hur je bend izniknuo od glazbenika sa naše Zametske župe (Vladimir Pilepić, ex-Drvo života, Damijan i Daniel Srdoč, ex-Sinaj), udružen sa duhovnim istomišljenicima, Ivan Heller (ex-Psalmi, kantautor), Hrvoje Buger, Milan Kragić, Robert Androić. Na dodjeli ovogodišnjeg Porina 2011, osvojio je Porina za najbolji album duhovne glazbe – Isuse dođi. Naše duhovno odrastanje kroz župnu zajednicu na Zametu, kroz ZKŽ i kroz osobni rast, rezultirao je i pjesmama koje su duboko prožete iskustvom Boga. U ovaj Porin utkane su i sve pjesme i rad na župi, kroz sve ove protekle godine!