Pismo p. Luke Zamećanima iz Krapinskih toplica 2005

KONCERT ZA P. LUKU

Krapinske Toplice, 2. VI 2005.

Dragi moji Zamećani, 

hvala vam što mislite na mene, što me niste zaboravili, premda nas kilometri dijele. Hvala vam što sam u vašim molitvama, jer ni Bog nije digao ruke od mene, premda je rezultat saobraćajke izgledao koban za mene. Bog nije digao ruke od mene, zahvaljujući i vašim srcima koja su uzdignuta k njemu za me kucala.

U mojim ste molitvama Srcu Isusovu, da vam On dadne da budete što ste uvijek i bili: ponos Rijeke. 

Meni dolazi na um da se na Zametu organizira Studentski katolički centar (SKAC) koji bi važio za čitavu Rijeku. 

A nešto kao Modrave napravite na Krku, u mjestu Baška, gdje isusovci imaju kuću. Vjerujem da bi mladi iz cijele Hrvatske rado dolazili u Bašku, kao i na Modrave.

Kao specifičnost kampa za mlade u Baškoj, mogla bi biti povijest Hrvata u kamenu, zbog blizine arheoloških nalaza iz hrvatske povijesti, mislim na Bašćansku ploču. 

Za SKAC-Rijeka, mislim da možete računati s tamošnjim isusovcima. Trebate tek zamoliti nekoga od patara da vam vodi tečaj ignacijanske duhovnosti. 

SKAC-Rijeka može, mislim bez problema, organizirati tečaj plesa. 

Možete otvoriti i svoju web stranicu na kompjuteru sa imenom «SKAC Rijeka». 

Na koncu konca zapravo vam želim zahvaliti za ovaj humanitarni koncert, jer time mi osiguravate siguran boravak u Krapinskim Toplicama, dok ne  prohodam, jer pravo na socijalno mi prestaje polovinom ovog (šestog) mjeseca. 

Još jednom: hvala vam za svaku vašu molitvu za me. 

Hvala što svojim molitvama priključujete i pjesmu ovim koncertom za me. Hvala vam što ste uvijek bili i ostali ponos Crkve u Rijeci. 

Bog vas čuvao i blagoslivljao u svakom vašem poslu. 
Neka vas prati i svijetli vam u sve dane vašeg života. 

Od srca, p. Luka Rađa, DI